Foglalás

HOMOKANIMÁCIÓ AZ EGÉSZSÉGNAPON

2014. Április 16.
Vissza

A szentendrei II. Rákóczi Ferenc iskolában tartottunk homokanimációs gyerekfoglalkozást az alsós osztályok számára november 25-én az Egészségnapon.
Az iskolában már hagyománya van ennek a félévente ismétlődő egésznapos eseménynek, ami a gyerekek egészséges életmódra nevelését tűzte ki célul.


 

Az osztályonként 15 perces műsorban az Egészségnap célkitűzéseit emeltük ki, mint a mozgás fontossága, a helyes és tudatos táplálkozás és tisztálkodás, továbbá megjelentek a szentendrei helyi sajátosságok is. Például az egyik kis történetben a kislány és a kisfiú biciklivel, busszal illetve autóval érkeztek meg a V8 uszodába. Mindez játékos formában érdekes és újszerű technikai és képi megjelenítéssel a klasszikus homokanimáció és a színes digitális elemek ötvözésével.

 


Az egymásból alakuló történetek, képfolyamok hozzá illő zenével egészültek ki és humort sem nélkülözve igyekeztünk bevonni a gyerekeket is a mesélés folyamatába.
Minden előadás végén a kis nézők alig várták, hogy kipróbálhassák segítségünkkel a homokba rajzolást és a kivetítőn láthatták kis kezük munkáját.