Foglalás

ÉN, A HOMOK ÉS AZ ANIMÁCIÓ

2014. Április 11.
Vissza

Most hogy elindult a blogom először egy rövid bemutatkozással kezdeném az írást.

Végh Lajos vagyok, festő és vizuális művész. Gyerekkorom óta festek, de mindig is szerettem kipróbálni új eszközöket és az alkotás mellett mindig új lehetőségek után kutattam.  Körülbelül 8 évvel ezelőtt kezdtem el foglalkozni a homokművészettel, akkor találtam ki ezt a rendszert amit használok a munkámhoz.

Mindenki szeretett gyerekkorában a homokkal játszani, úgy tűnik én ezen a ponton leragadtam. De valójában ez egy nagyon jó dolog: valószínűleg nem én vagyok az egyetlen apa aki együtt szokott játszani a kisgyerekével a homokozóban, de a homokanimációs előadással a többi felnőttnek is elő tudom hozni az emlékeiből milyen volt régen önfeledten játszani a homokban, amit közülünk a legtöbben már bizonyára el is felejtettek.

A homokanimáció számomra egy visszatérés az önfeledt játékhoz, a rendszer pedig amit hozzátettem olyan mint a kiterjesztése a "homokozónak" egy lehetőségekkel teli, színes, mozgalmas képi világ felé.

Legközelebb megtudhatjátok mit takar a nem is túl rejtélyes Digitalsand elnevezés, addigis nézzétek meg ezt a videó összeállítást.